sobota, 26 listopada 2016

Proteinowe ciasto ryżowe


Proteinowe ciasto ryżowe od @shining_star_9

Puszysty biszkopt omletowy na mące ryżowej z malinami i czarną porzeczką polany wpc o smaku białej czekolady.

Składniki:

-3 białka
-2 żółtka
-3 łyżki mąki ryżowej
-1 łyżka rozp. oleju kokosowego 
-1 łyżka ksylitolu
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-maliny, czarna porzeczka
-polewa: miarka wpc lub 1 łyżka masła orzechowego rozmieszana z wodą

Białka ubijamy, dodajemy resztę składników, mieszamy i wylewamy do formy silikonowej.
Pieczemy ok. 20 min w temp. 180*C.


NAJTAŃSZY OLEJ KOKOSOWY KUPICIE TUTAJ

NAJTAŃSZE MASŁO ORZECHOWE KUPICIE TUTAJ



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz