piątek, 9 grudnia 2016

Marchewkowo-bananowe ciasto z sosem


Marchewkowo-bananowe ciasto z waniliowa chałwą od @mimajami

Składniki:

-marchewka (u autorki ok. 45 g)
-banan (do środka wpadło koło 70-90 g)
-60 g maki (np. kukurydziana)
-5 g kakao
-erytrol/ inne slodzidło wg uznania
-przyprawy: u autorki cynamon, imbir
-trochę sody
-woda do odpowiedniej konsystencji (tak żeby dało radę przelać do kokilki)


Z banana robimy ciapkę, marchewkę ścieramy na drobnych oczkach, mieszamy z cala reszta i pieczemy ok. 30-40 min w 185 stopniach Celsjusza do suchego patyczka. 


Waniliowa chałwa:
-20 g tahini 
-15 g odzywki

-5 g miodu
-odrobina wody (10-15 ml)


Mieszamy wszystko!


                        NAJTAŃSZE KAKAO KUPICIE TUTAJ



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz