Marchewkowo-bananowe ciasto z waniliowa chałwą od @mimajami
Składniki:
-marchewka (u autorki ok. 45 g)
-banan (do środka wpadło koło 70-90 g)
-60 g maki (np. kukurydziana)
-5 g kakao
-erytrol/ inne slodzidło wg uznania
-przyprawy: u autorki cynamon, imbir
-trochę sody
-woda do odpowiedniej konsystencji (tak żeby dało radę przelać do kokilki)
Z banana robimy ciapkę, marchewkę ścieramy na drobnych oczkach, mieszamy z cala reszta i pieczemy ok. 30-40 min w 185 stopniach Celsjusza do suchego patyczka.
Waniliowa chałwa:
-20 g tahini
-15 g odzywki
-5 g miodu
-odrobina wody (10-15 ml)
Mieszamy wszystko!
NAJTAŃSZE KAKAO KUPICIE TUTAJ
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz