💗Składniki:
Spód:
✔50g mielonych/tartych migdałów
✔80g wiórków kokosowych
✔40g otrębów owsianych
✔30g płatków owsianych
✔2 łyżki oleju kokosowego
✔10łyżek mleczka kokosowego
💗Wszystkie suche składniki mieszamy, następnie dodajemy mleczko i roztopiony olej.zagniatamy ciasto i ukladamy w formie do tarty, pamiętając o pozostawieniu wyższych brzegów. Formę wstawiamy do lodówki na jakieś 40 min. W tym czasie robimy warstwę malinowa.
✔300g malin mrożonych
✔3 łyżeczki żelatyny
✔Ksylitol/miód/ stewia/ eryrtrol
💗Maliny podgrzewamy w rondelku aż do uzyskania papki. Słodzimy. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości goracej wody. Łączymy z malinami. Gdy ostygnie wylewamy na nasz spód i wstawiamy do lodówki.
💗Górna warstwa:
100g kaszy jaglanej gotujemy bez soli. Studzimy i dodajemy 150ml mleczka kokosowego. Blendujemyna budyń. Wsypujemy 3 łyżki wiórków kokosowych i mieszamy masę łyżką. Słodzimy. Wykładamy na ścięta galaretkę z malin. Dekorujemy wiórkami i malinami. Do lodówki na przynajmniej 2 godzinki.
Wychodzi 10 kawałków 🙋
Makro 1 porcji:
237 kcal B 5 T17 W17 💕
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz