wtorek, 6 grudnia 2016

Czekoladki czekoladowo-owocowe


Czekoladki według przepisu @ladiefitana

Składniki na czekoladową warstwę:
- olej kokosowy
- kakao

Składniki na białą warstwę:
- mleko kokosowe
- erytrol
- agar agar

Składniki na owocową warstwę:
- dowolne owoce (np. mrożone maliny)
- agar agar

Czekoladę robimy rozpuszczając olej i kakao. Wlewamy do foremek na 1/3 wysokości do zastygnięcia. Mleko kokosowe podgrzewamy z erytrolem i 3-4 łyżeczkami agaru. Gdy ostygnie wlewamy do połowy. Owoce gotujemy z erytrolem do odparowania i rozpuszczamy agar. Ostudzone wylewamy na pozostałe części i do ostygnięcia.


NAJTAŃSZY AGAR AGAR KUPICIE TUTAJ

NAJTAŃSZE FOREMKI DO CZEKOLADEK KUPICIE TUTAJ



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz