piątek, 25 listopada 2016

Legalny Snickers


W 100% procentach legalny Snickers od @fun_eat_fit(www.funeatfit.pl)

Składniki:
warstwa krucha: 35g mąki kokosowej
1 łyżka masła orzechowego 
1 łyżka miodu 
1 łyżka oleju kokosowego

karmel:
120g daktyli
garść orzeszków arachidowych

polewa czekoladowa: 
80g gorzkiej czekolady (70%)
1 łyżeczka oleju kokosowego


Sposób przygotowania: 
Daktyle zalewamy 3 łyżkami wrzątku i odstawiamy na 15 minut. W tym samym czasie łączymy ze sobą wszystkie składniki z warstwy kruchej. Powstałą masę wykładamy do formy lub pojemnika plastikowego wcześniej wyłożonego papierem do pieczenia i chowamy do zamrażarki na 15 minut. Daktyle blendujemy razem z masłem orzechowym. Jeśli masa jest za gęsta można dodać jeszcze łyżkę wody. Łączymy z orzeszkami arachidowymi i dokładnie mieszamy. Powstały karmel wykładamy na kruchą warstwę i ponownie chowamy pojemnik do zamrażarki. Tym razem do całkowitego zamarznięcia górnej warstwy, ok. 1h. Po upływie tego czasu wyciągamy nasze „ciasto” i kroimy na mniejsze prostokąty. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i olej kokosowy. Bierzemy każdy kawałek batonika i obtaczamy w czekoladzie. Ponownie chłodzimy w zamrażarce ok. 10 minut. Batoniki przechowujemy w lodówce. Z podanej porcji wyszło10 batoników.

NAJTAŃSZY OLEJ KOKOSOWY KUPICIE TUTAJ

NAJTAŃSZE MASŁO ORZECHOWE KUPICIE TUTAJ
NAJTAŃSZĄ MĄKĘ KOKOSOWĄ KUPICIE TUTAJ


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz