Co powiecie na taką tartę z awokado od @truetastehunters? (www.truetastehunters.com)
- Daktyle blenduję na gładką masę.
- Do uzyskanej masy dodaję sól, olej kokosowy, pastę waniliową i dalej blenduję.
- Wsypuję siemię lniane. Ponownie blenduję.
- Gdy składniki się połączą, przekładam masę do miski, wrzucam wiórki kokosowe, płatki owsiane i popping z amarantusa i całość dokładnie mieszam - najlepiej rękami.
- Spód tortownicy wykładam papierem do pieczenia, natomiast jej boki wysmarowuję olejem kokosowym. Tortownicę wyklejam ciastem - jak na tartę (wysokość ok. 2 cm). Całość przekładam do lodówki.
- Awokado kroje na pół, pozbawiam pestki. Miąższ przekładam do malaksera (jeśli awokado ma brązowe przebarwienia, staram się je odciąć.
- Do awokado dodaję sok z limonki, skórkę otartą z limonki, olej kokosowy i pastę waniliową. Całość blenduję na gładką masę .
- Śmietanę ubijam z ksylitolem, tak jak tradycyjną śmietanę z cukrem.
- Do ubitej śmietany przekładam masę z awokado. Całość dokładnie, ale delikatnie mieszam.
- Masę wykładam na spód.
- Gotowe ciasto wkładam na 8-10 h do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz